Studieresa till Gävle

december 2018
En grupp studerande inom hälsovård vid Yrkeshögskolan Metropolia gjorde en studieresa till Gävle i december 2018. De bekantade sig med omvårdnad i Gävle med fokus på krav som minoritetslagstiftningen ställer till verksamheten och hur förvaltningen och det praktiska arbetet genomförs i praktiken. Studerande bekantade sig med det dagliga arbetet och övade sina egna språkkunskaper i […]

En grupp studerande inom hälsovård vid Yrkeshögskolan Metropolia gjorde en studieresa till Gävle i december 2018. De bekantade sig med omvårdnad i Gävle med fokus på krav som minoritetslagstiftningen ställer till verksamheten och hur förvaltningen och det praktiska arbetet genomförs i praktiken.

Studerande bekantade sig med det dagliga arbetet och övade sina egna språkkunskaper i svenska i autentiska miljöer; de besökte förskola, serviceboende, fritidscetrum och anhörigcentrum. I Gävle högskola fick de möjlighet att bekanta sig med utbildning och forskning inom branschen.

Studerande arrangerade aktivitetstunder och kulturprogram på finska och fungerade som  språkmodell för den finsktalande personalen. För pensionärsklubben erbjöd de en liten julkonsert, i serviceboendet bakade de finska julbakverk och producerade ett recepthäfte med traditionella festmaträtter. Förskolebarn fick lära sig om tandhygienin med hjälp av tandtroll och drama. För anställda inom vård och omsorg arragerade Metropolia studerande ett underhållande kvällsprogram.

Besöksmål:
Anhörigcenter
Furugården
Tranmurs förskola
Bomhus Folkets hus
Högskolan i Gävle 

En artikel om besöket:
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2019061220254 h

Studieresa till Gävle