Kieli ja kulttuuri hoitotyössä Kick off

syyskuu 2018
1-vuotisen pilottihankkeen aloituskonferenssi  pidettiin Hanasaaren  ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa 10-12.9.2018. Konferenssin ohjelma pureutui monesta eri näkökulmasta kielen ja kultuurin merkitykseen hoitotyössä.

Helsingin yliopiston tutkija ja Aalto yliopiston suomen kielen yliopistolehtori FT Inkeri Lehtimaja lähestyi työtilanteiden mahdollisuuksia kielen oppimisympäristönä. Lehtimaja käsitteli hoitotyön ammattikieltä ja sen oppimista työyhteisön vuorovaikutuksessa. Luennolla mietittiin myös keinoja, joilla työyhteisö voi tukea kielenoppimista.  

TetT,  Muistiliiton puheenjohtaja ja kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen luennoi muistisairauksista ja elämästä  muistisairaan kanssa. Mäkisalo-Ropponen kertoi muistisairauksien hoidosta ja tutkimuksesta Suomessa. Tärkeä osa luentoa pureutui vuorovaikutukseen muistisairaan kanssa.

Arjen kulttuuriset oikeudet Kulttuurintuntemuksen merkitys hoitotyössä Jukka Raitio, Riistavuoren palvelukeskuksen vastaava ohjaaja.

12.00-13.00  Lounas 
13.00-16.00  Opintokäynti: Riistavuoren palvelukeskus, Isonnevantie 28,  00320 Helsinki 
17.00  Illallinen
19.00  Kulttuuriohjelmaa: teatteriesitys https://kansallisteatteri.fi/esitys/sekunti-tunnissa/
https://hkt.fi/esitykset/fly-me-to-the-moon/ 

Keskiviikko 12.9.
9.00 Työpaja 1: Toiminnallisessa työpajassa jaetaan teatterikokemukset ja niiden herättämiä ajatuksia
10.30  Kahvitauko
10.45 Työpaja 2: Kehityssuunnitelma työssä oppimiseen /omalle hallintoalueelle. Kehityshankkeen valinta käydyn ideoinnin pohjalta, päätetään mihin keskitytään ja mitä tehdään. Alustavan suunnitelman laatiminen, aikataulutus ja toiveita tulevien työpajojen sisällöistä.   

Kieli ja kulttuuri hoitotyössä Kick off