De käraste julsångerna

10.1.2019
Julsångerna och festtraditioner är viktiga impulser för minnet. Gemensamma fester är betydelsefulla för alla invånare i serviceboendet. Studerande berättar om besöket hos pensionärsföreningen och serviceboendet: Det var adventtid, och vi ville hämta lite julstämning till serviceboendet och till finska pensionärsföreningen. Vi hade klätt oss enligt jultemat och hade med oss ett sånghäfte, De vackraste finska […]

Julsångerna och festtraditioner är viktiga impulser för minnet. Gemensamma fester är betydelsefulla för alla invånare i serviceboendet.

Studerande berättar om besöket hos pensionärsföreningen och serviceboendet:

Det var adventtid, och vi ville hämta lite julstämning till serviceboendet och till finska pensionärsföreningen. Vi hade klätt oss enligt jultemat och hade med oss ett sånghäfte, De vackraste finska julsångerna, som vi fått av Malms församling i Helsingfors. Publiken fick önska vilken julsång vi skulle sjunga.

Stämningen höjdes med en doft av finska julbakelser, stjärnformade tårtor fyllda med plommonsylt, och en liten lillajulsfest á la Furugården blev lyckad. Efter en liten uppvärmning sjöng publiken med oss. Att höra gamla, bekanta julsånger på sitt gamla modersmål, väckte känslorna och julstämningen hos oss alla.

Lucianeidot.
De käraste julsångerna